Ontwenningsverschijnselen na stoppen met roken, bijna iedere roker krijgt na het stoppen te maken met ontwenningsverschijnselen. Waarom is dat zo, welke verschijnselen doen zich voor en wat kunt u ertegen doen? De oorzaak van ontwenningsverschijnselen bij stoppen met roken? De nicotine in sigaretten zorgt ervoor dat er in de hersenen dopamine vrijkomt, een stof die zorgt voor een gevoel van welbehagen. Wanneer u stopt met roken, ‘protesteren’ de hersenen tegen de verminderde afgifte van dopamine. Dat uit zich uit in diverse verschijnselen, waarvan de bekendste de hunkering is. Er kunnen zich echter meer ongemakken voordoen. De meest voorkomende zijn:
- Lichamelijk: slecht slapen; transpireren; toegenomen eetlust/snoepzucht; slechte stoelgang; maag- en darmproblemen.
- Geestelijk: concentratieproblemen; rusteloosheid; trillen; sombere stemmingen; agressief/kort lontje; emotionele buien; gespannen gevoel of angst; prikkelbaarheid; frustratie of boosheid.
De oorzaak van ontwenningsverschijnselen
Op het eerste gezicht misschien ontmoedigend. Gelukkig heeft geen enkele stopper alle ontwenningsverschijnselen, en gelukkig gaan ze ook voorbij: de meeste zijn verdwenen binnen 2 à 3 weken.
Wat is ertegen te doen?
Een laserbehandeling zorgt ervoor dat er snel endorfine aangemaakt wordt, wat het gemis aan dopamine opvangt. Hierdoor ervaren veel mensen geen of weinig ontwenningsverschijnselen.
Stoppen zonder ontwenningsverschijnselen?
Met één Laserbehandeling stopt u direct, zonder ontwenningsverschijnselen.
Vond u dit artikel over ontwenningsverschijnselen nuttig? Heeft u nog vragen, dan komen wij graag met u in contact. Wilt u begeleiding bij stoppen met roken, kijk dan bij welke vestigingen u terecht kunt voor onze lasertherapie.